Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Wiki Article

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen hariçya doğruca açılmaktadır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Yangın kapısı montajı silme meraklı şekilde bünyelması gereken ve imalatta mükemmel şekilde ortaya çıkan üründe pot bünyelmaması gereken bir davranışlemdir.

çoğu kez yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Peki yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne kadar müddet alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?

Yangın veya müstacel durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı özellikle olmak üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına sebep olan esinti sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Yangın Bapsı, acil durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdem evladı hayatını üs alan, Yangın Çıkış Kapısı mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar alışverişlevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride çevrilmiş kalabilir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu hava sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini içeriye hapseder.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Report this wiki page